Sidor

fredag 23 januari 2009

Citron-och persiljepanerad rödspättefilé


4 portioner
Tillagningstid ca 25 min.
Ingredienser
5-7 krm salt.
0,5 krm vitpeppar.
3 msk vetemjöl.
ca 700 g rödspättefilé.
1 citron.
4 msk persilja, finhackad.
3 msk smör eller margarin
800 g potatis, kokt.
160 g babyspenat.
1 msk smör eller margarin.
4 tomater, i bitar.
4 citronskivor.
Tillagning
Blanda salt, peppar och mjöl på ett fat. Vänd fisken i blandningen.
Blanda citron persilja och strö över filéerna på båda sidor.
Tryck till lite så att det fastnar i paneringen.
Stek filéerna i fettet på ganska låg värme tills de precis är genom stekta.
servera genast med potatis, gärna pressad, smörfräst babyspenat, tomater och citronskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar