Sidor

torsdag 22 januari 2009

Kycklinglasagne

Kycklinglasagne på lätt sätt.
400 g kyckligfärs.
Smör till stekning.
2 Hackade gul lök.
1 Finhackad vitlöksklyfta.
2-3 msk tomatpuré.
2-3 msk ketchup.
1/2-1 dl köttbuljong på fond eller tärning.

Kryddor:
1 tsk oregano,

1/2 tsk timjan,
1 tsk paprikapulver,
salt och peppar.
6 dl kokt pasta eller ca 150 g okokt.
4 dl ostsås färdig eller hemlagad.
2 dl vällagrad riven ost. Garnera med skivade tomater.

Gör så här:

Fräs löken mjuk. Tillsätt färsen och stek den smulig.
Krydda med salt och peppar.
Rör ner tomatpuré, ketchup, buljong, kryddor och låt allt puttra samman i ett par minuter.
Smaka av med kryddor. Häll ett tunt lager ostsås i en smord form.
strö över riven ost, täck med ett lager pasta, bred på färs.
Ett lager pasta till och strö över resterande ost. Garnera med några skivor tomater.
Sätt in formen i 225c i ca 25 min tills lasagnen fått fin färg.
Garnera gärna med färsk oregano. Servera en sallad till.

1 kommentar: