Sidor

fredag 23 januari 2009

Kykclingköttbullar


400 g kycklingfärs:

1/2 dl ströbröd.

1/2 dl mjölk.

1 litet ägg.

1 tsk salt.

1 krm vitpeppar.

1 msk hackad gul lök

ev 1 nypa socker.

1 msk potatismjöl.

smör till stekning.

Potatismos:

1 kg kokpotatis tex King Edvard.

1 1/2- 2 dl varm mjölk.

salt och peppar.

2-3 msk smör.

Tillbehör:

sallad och lingon.

Gör så här:

Köttbullar: Blanda ströbröd med mjölk. Låt svalna i ca 10 min.

Tillsätt ägg, salt och peppar, socker, löken och potatismjöl.

Rör ner färsen och arbeta ihop till en ganska lös men smidig smet.

Forma färsen till små runda bollar med vattenkylda händer.

Stek dom gyllenbruna i smör. Skaka pannan då och då och låt eftersteka på svag värme.

Potatismos:

Skala och dela potatisen i mindre delar, koka.

Häll av vattnet och ånga av.

Mosa lätt samman med en potatis stöt.

Klicka ner smör, späd med mjölk och kör några varv med elvisp till fluffig mos.

Smaka av medsalt och peppar.



Servera med lingonsylt och en vit kål sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar