Sidor

måndag 26 januari 2009

Lejonhuvud´´Dragon style´´



500 g blandfärs.

1 st ägg.

1 dl hackade champinjoner.

1 msk hackad persilja.

0,5 dl finhackad lök.

1-2 tsk finriven ingefära.

1 dl Blue dragon premium soja.

3 msk majsmjöl, tex maizena.

3 dl kyckling/hönsbuljong.

2 dl sallads/ kina kål, strimlad.


Gör så här:

Vispa samman ägg, 3 msk soja, majsmjöl och ingefära.

Blanda i färsen, grönsaker samt smaka av med salt peppar.

Om färsen känns för hård så lillsät några matskedar vatten.

Forma stora köttbullar och bryn dem runt om tills de är vackert gyllenbruna.

Ta upp köttbullarna och torka ur stekpannan.

Lägg tillbacka köttbullarna och slå på buljongen, låt det sjuda ca 5 min tills köttbullarna känns fasta och är genomvarma.

Låt salladskålen koka med i ett par minuter.

Servera tillsammans med ny kokt jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar