Sidor

fredag 20 februari 2009

Enkel kladdkaka.


Ett enkelt recept på kladdkaka som är klar på 30 minuter. Denna kladdkaka passar både som efterrätt på vardagen eller vid speciella tillfällen - då gärna med siktat florsocker och grädde till!
6-8 bitar
ca 30 min
Ingredienser:
• 2 dl vetemjöl
• 3 dl socker
• 3 msk kakao
• 1 msk vaniljsocker
• 1 dl flytande margarin
• 2 ägg

Gör så här: Vispa ihop ägg och socker med elvisp till blandningen blir pösig. Rör samman vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blanda i. tillsätt sedan det flytande margarinet och vispa samman till en jämn smet. Om du istället använder dig av fast margarin eller smör så går det bra att smälta på spisen eller i en skål i micron på full effekt i 1-2 minuter. Tänk på att låta det svalna innan du blandar i det i kladdkakan. Häll smeten i en lämplig form och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Det går även bra att grädda kakan i microvågsugn i ca 700 Watt i 6-8 minuter.Serveringstips: Sikta lite florsocker över kladdkakan och servera vispad grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar