Sidor

lördag 14 februari 2009

Norrlänningar ja ja.


En ung kille från en by i Norra Norrland flyttade till Stockholm och gick till ett stort köpcentrum för att söka jobb . Chefen för köpcentret undrade : " Har du någon säljerfarenhet ? "
Killen svarar : " Nååå , jooo...No ha ja jobba som säljare hemma i skogarna ."
Eftersom chefen tyckte killen verkade trevlig och framåt bestämde han sig för att anställa honom." Du kan börja imorgon bitti " sa han till killen. Jag kommer ner efter vi har stängt i morgon kväll och ser hur du har haft det på din första dag .
Killen hade en tung dag , men till slut var den till ända . Efter stängningsdags kom så chefen ner som han lovat dagen innan.
" Hur många affärer gjorde du idag " undrade chefen ? Killen svarade : Det blev bara en.
Då blev chefen fundersam och sade " Bara en !? Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer på en dag .
Hur mycket pengar rörde sig affären om ?
Killen svarade " 1,911,138 kr."
Chefen blev mycket överraskad och sade " 1 911 138 kr !!! Vad sålde du då till honom ?
" Killen svarade : Först sålde jag en liten metkrok . Sedan sålde ja en mellanstor metkrok . Därefter sålde jag en stor metkrok . Sen blev de ett metspö . När ja sen frågade var han skulle fiisk svara han att han skulle åka ner till kusten . Då sa ja att han skull behöva en ny båt , så vi gick ner till båt avdelningen . Jag sålde den stora Baylinern med dubbla motorer . Sen visa det sig att hans lilla Honda Civic inte fick dra den stora båten , så jag tog med honom till bil avdelningen och sålde honom den där 4-hjulsdrivna Chevrolet Tahoen ."
Chefen som nu var i chocktillstånd sade... " Så du menar alltså att en kille kom in för att köpa en metkrok och du lyckades sälja honom en båt och en bil ?!!!
Då svarade killen glatt :
" Nej , Nej ! Han kom in å skull köpa tamponger till sin fru , och då sa ja att han lika gärna kunde åka och fiska , eftersom helgen ändå va förstörd ."
De du.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar