Sidor

lördag 21 februari 2009

Semla med hjortrongrädde


Smält smör i en kastrull.
Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm (ca 37°C).
Smula jäst i en bunke och häll spadet över.

Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet.
Knåda väl till smidig deg.

Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 min).
Knåda degen väl på mjölat bord.
Dela degen i portionsbitar.
Forma runda bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250°C.
Vispa upp ägg med gaffel och pensla bullarna.
Grädda i ugnen 5-10 minuter.
Ta ut bullarna och låt kallna.
Fyllning: Skär ett lock på semlan. Mosa hjprtronen lätt.
Vispa grädde och blanda hjortronen. Sikta florsocker över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar