Sidor

måndag 16 mars 2009

Fläskfilégryta.


Detta blev min middag i dag med en god vän.


Recept på Fläsk filégryta. Hemlagad fläsk filégryta med sparris, svamp, paprika och grädde. En god, enkel och snabb gryta med fläskfilé som passar med kokt potatis; pressad potatis; kokt ris; rå ris; pasta penna; klyftpotatis eller vad du gillar. Gelé och grönsallad eller tomatsallad passar också till. Kokta brysselkål, morot och vaxbönor passar också till fläsk filégryta.


Ingredienser till recept.
5-600 g fläskfilé.
1 gul lök.
300 gram färsk svamp som champinjoner.
1 burk inlagd sparris ca 3-400 gram.
2 röda paprikor.
1 msk smör.
2 krm svartpeppar.
0,5 tsk salt.
1 tsk mejram.
1 vitlöksklyfta.
1 1/2 msk vetemjöl.
3-4 dl vispgrädde eller kokbar creme fraiche.
Salt och svartpeppar.


Tillagning av recept.
Putsa fläskfilén och skär den i skivor som bultas lätt.
Skala och hacka löken.
Strimla paprikan. Sila av sparrisen. Spara lagen till såsen.
Bryn därefter fläskfilén i en stekgryta eller i en stekpanna och lägg över i en gryta. Peppra, salta, krydda med mejram,
Fräs lök och paprika i stekgrytan eller i en stekpanna och lägg över i grytan.
Pressa ner vitlök och strö över mjölet i grytan samt rör om.
Tillsätt sparrislagen (ca 1-2 dl) samt grädden. Rör om och koka ihop fläsk filégrytan ca 5 minuter.
Smaka av fläsk filégrytan med salt och svartpeppar.
Servera med ex. kokt potatis; pressad potatis; kokt ris; rå ris; pasta penna; klyftpotatis eller vad du gillar. Gelé och grönsallad eller tomatsallad passar också till. Kokta brysselkål, morot och vaxbönor passar också till fläsk filégryta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar