Sidor

fredag 13 mars 2009

köttfärspaj

Ingredienser:
Antal portioner 4.
Köttfärs (blandfärs)
500,0 gram. .

4,0 styck Smördegsplatta (17x8) .
1,5 Gul lök.
400 gram Krossade tomater.
1,0 dl Crème fraich.
1,0 msk . Taco spicemix.

Salt & peppar.
Matfett till stekning.
Ugnsform med 5 cm kant.
Tillagning:
Smöra en ugnssäker form.Fyll form och kanter med smördeg.Picka degen med en gaffel.Ställ in i kylskåpet.
Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka lök.Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, ca 3 minuter.
Bryn köttfärsen i matfett i panna på medelhög värme tills den fått färg.Finfördela färsen med en trägaffel e.d.Lägg över i kastrullen.
Tillsätt tomater och crème fraiche.Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med kryddor. Rör om då och då.
Ta ut formen ur kylskåpet och häll röran i formen. Grädda mitt i ugn i 20-25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar