Sidor

fredag 13 mars 2009

Lammgryta.

Ingredienser:
1 kg grytbitar av benfritt lammkött.
2 msk smör.
1 st gula lökar.
200 g Karl Johansvamp el trattkantareller, finns torkade att köpa.
1 st morot.
4 dl buljong från tärning.
2 msk vetemjöl.
2 dl grädde.
2 msk rönnbärsgelésalt, svartpeppar från kvarnhackad persilja till serveringpotatis och säsongens grönsaker till.
Gör så här:
1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn köttet i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
Lägg över köttet i en gryta.
2. Skala och hacka löken. Dela svampen i mindre bitar och tärna moroten. Bryn löken och svampen och lägg över i grytan. Lägg i den tärnade moroten och häll över buljong. Låt småkoka cirka 30 minuter eller tills köttet känns mört.
3. Sila av skyn och håll resten varmt. Koka samman skyn till cirka 4 dl. Blanda mjölet med grädden och red av skyn. Låt såsen koka några minuter. Lägg i gelén, köttet och de övriga ingredienserna. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar