Sidor

lördag 14 mars 2009

Lövbiff med pepparrotsås

Ingredienser
4 port.
8 skivor lövbiff, ca 500 g.
1–2 knippen salladslök,
ca 200 g smör
2 msk.fransk senap.
1 tsk saltSås:
2 ½ dl Kelda mellangrädde.
1 msk kalvfond.
1 msk vetemjöl.
1 tsk timjan.
½ tsk kinesisk soja.
2 msk riven pepparrot.

Gör så här.

Dela salladslöken i halvor. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Bred senap på köttet. Lägg på salladslök och vik ihop. Koka upp grädde, fond, vetemjöl och timjan. Låt såsen koka 3 min. Smaksätt med soja och pepparrot.Salta och stek köttet i smör ½–1 min på varje sida.
Servera köttet med riven pepparrot, såsen och pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar