Sidor

måndag 30 mars 2009

Sacramento, California

Sacramento är huvudstad i den amerikanska staten i Kalifornien, och länet säte i Sacramento County. Ligger längs Sacramento River och strax söder om American River är sammanflödet i Kalifornien expansiva Central Valley, det är den sjunde största staden i Kalifornien.För 2007 beräknas befolkningen i 460242, det är också Kalifornien är 2:a största inre staden. Sacramento namn är hämtat från den spanska språket, där "Sacramento" är spanska för "sakrament". Sacramento är kärnan kulturellt och ekonomiskt centrum för sin fyra-län med omnejd (El Dorado, GULDFÖRANDE, Sacramento och Yolo län) med en sammanlagd befolkning på 2.136.604. De Sacramento Metropolitan Area är den största i Central Valley, och är den fjärde största i Kalifornien bakom Greater Los Angeles Area, det San Francisco Bay Area, och San Diego-området. Större Sacramento har nämnts som en av de fem "mest beboelig" regioner i Amerika under 2004 och staden angavs av Time magazine som USA: s mest integrerade under 2002. Sacramento blev en stad på grund av de ansträngningar som görs av John Sutter, en schweizisk invandrare, och James W. Marshall. Sacramento ökade snabbare på grund av skydd av Sutter's Fort, som bildades vid Sutter i 1839. Under Kalifornien Gold Rush, Sacramento var en större fråga, ett kommersiellt och jordbruks-center, och en terminus för vagn tåg, stagecoaches, riverboats den telegraf, det Pony Express och First Transcontinental Railroad.
California State University, Sacramento, mer känt Sacramento stat eller Sac staten, är den viktigaste lokala universitetet. Det är en av de tjugotre campus i Kalifornien State University systemet. Dessutom har University of California, Davis ligger i närheten Davis, strax väster om huvudstaden. Nisenan (Southern Maidu) och Plains Miwok indier har bott i området för kanske tusentals år. Till skillnad från de nybyggare som så småningom skulle göra Sacramento deras hem, dessa indianer kvar lite bevis för deras existens.Traditionellt deras kost dominerades av ekollon tagna från riklig ek träd i regionen, och frukter, lökar, frön och rötter som samlats in under hela året.
I antingen 1799 eller 1808, den spanska upptäcktsresanden Gabriel Moraga upptäckte och namngav Sacramento Valley och Sacramento River efter det spanska uttrycket för "sakrament" specifikt efter "den allraheligaste sakrament kropp och blod i Kristus", med hänvisning till romersk-katolska sakrament av eukaristin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar