Sidor

söndag 29 mars 2009

Spain.


Konungariket Spanien (spanska: Reino de España), är ett land som ligger i sydvästra Europa på Iberiska halvön. Dess fastlandet gränsar i söder och öster av Medelhavet med undantag för ett litet land gränsen till Gibraltar, i norr av Frankrike, Andorra och Biscayabukten, och i väster av Atlanten och Portugal. Spanska territoriet inkluderar även Balearerna i Medelhavet, Kanarieöarna i Atlanten utanför den afrikanska kusten, och två autonoma städer i Nordafrika, Ceuta och Melilla, som gränsar till Marocko. Med en yta på 504,030 km ², Spanien är det näst största landet i Västeuropa efter Frankrike.
På grund av dess belägenhet, territorium Spanien blev föremål för många yttre påverkan, ofta samtidigt, sedan förhistorisk tid och genom gryningen i Spanien som ett land. På andra sidan, landet har varit en viktig källa till påverkan till andra regioner, främst under modern tid, när det blev ett globalt imperium som har lämnat ett arv på över 400 miljoner spanska talare.

På grund av dess belägenhet, territorium Spanien blev föremål för många yttre påverkan, ofta samtidigt, sedan förhistorisk tid och genom gryningen i Spanien som ett land. On the other side, the country itself has been an important source of influence to other regions, chiefly during the Modern Era , when it became a global empire that has left a legacy of over 400 million Spanish speakers today. På andra sidan, landet har varit en viktig källa till påverkan till andra regioner, främst under modern tid, när det blev ett globalt imperium som har lämnat ett arv på över 400 miljoner spanska talare.
Spanien är en demokrati organiseras i form av en parlamentarisk regering under en konstitutionell monarki. Det är ett utvecklat land med den åttonde största ekonomin i världen baserad på nominell BNP. Det är en medlem av Europeiska unionen och Nato.
Namnet Spanien härrör från den antika romerska namn för Iberia, Hispania.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar