Sidor

måndag 16 mars 2009

Vårrullar.

Ingredienser:
250 g blandfärs.
1 vitlöksklyfta.
2 msk ostronsås.
½ msk sesamolja.
½ msk finhackad koriander.
½ tsk svartpeppar.
2 msk finstrimlad purjolök.
30 blad vårrulledeg (ca 10x10 cm)
olja (att fritera i)

TILL SERVERING:
sweet chilisås (eller vårrullesås)

Gör så här:
Pressa i vitlöksklyftan i färsen och rör i resten av ingredienserna. Ställ kallt någon timme.Låt fryst vårrulledeg tina. Fukta en handduk som du kan lägga över vårrulledegen efter varje gång du tagit fram ett blad så att den inte torkar.Lägg en liten mängd fyllning på ett vårrulleark och rulla ihop. Vik in kortändarna innan du rullar det sista och fäst med lite vatten. Fritera några vårrullar åt gången, i fritös eller i tjockbottnad kastrull på spisen. Servera med sweet chilisås eller vårrullesås och gärna den thailändska morotssalladen.Tips! Man kan göra ett kraftigare »lim« än vatten, genom att blanda 1 1/2 tsk majsmjöl med 2 msk vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar