Sidor

måndag 23 mars 2009

Villach. (Österrike)


Villach (slovenska: Beljak) är en stad i delstaten Kärnten (slovenska: Koroška) i södra Österrike, nära gränsen till Slovenien. Staden har framförallt vuxit upp som en järnvägsknutpunkt och vägmötesplats, där vägarna och järnvägar från Slovenien, Wien, Italien och Tyskland möts.

Huvudstadsregionen ligger på den västra kanten av Klagenfurt Basin vid sammanflödet av floden Drava med Gail. Kommunen Villach gränsar eller omger flera sjöar, bland annat Lake Ossiacher, Faaker Se Silver, Vassacher sjö, Magdalensee och St Leonharder See . Leonhard sjön.


De äldsta fynd av mänskliga avtryck i Villach området är från slutet Neolithic Age. Övriga fynd är från romersk tid (15 f.Kr.), på en plats som kallas Santicum existerade. Han är oftast nära den termiska källor på Warmbad i södra lokaliserade. Ett tillfälligt också misstänkt i Villach Bilachinium Roman tullen station å andra sidan, var faktiskt i Kanaltal / Val Canale i Camporosso / Omkring 600 migrerats slaviska stammar och den sena Civilizzazione upphört att existera.
740 kom Carantania (det ursprungliga namnet på Kärnten) under välde av hertigdömet Bayern. Den Carolingian King Charles Mann gav 878 Bayerns kloster Öttinger Kungliga möte. Det var Villacher bron och även från före född Villach namn förstnämnda.
979 wurde der Königshof Villach vom Kaiser Otto II. 979 var Königshof Villach av kejsaren Otto II till biskop Albuin av Saeb / Brixen anbudsgivare län. Från 1007 till 1759 Villach var i besittning av stiftet Bamberg. 1060 Villach vann rätt att hålla marknaden under de följande åren, den kommunala marknaden för fullt utvecklad staden växte, och som sådan är åtminstone sedan 1240 Villach bevishandlingar. Den 25 Januar Januari 1348 och den 4 .December 1690 i staden lidit svåra jordbävningen skador. Efter omkring 1526 reformationen infördes, var att Villach i Kärnten mitten av protestantismen. Under Counter Reformation i 1600, många protestantiska Villacher / innen emigrerade, vilket leder till tillfällig ekonomisk nedgång för staden bidragit.
1759 var Villach av kejsarinnan Maria Theresa, tillsammans med alla andra ägodelar Bamberger i Kärnten Österrike för köp. The Lord of the Bamberg stiftet överenskomna köpeskillingen uppgick till 1 miljon gulden. I motsats till en utbredd Irrmeinung är bedömning och utbetalning av köpet är gjort exakt. I samband med reformerna var Theresia nästa Villach Klagenfurt och Völkermarkt som sittplats för en cirkulär största laget.
Under Napoléon period (1809 till 1813) var Villach distrikt stad i den franska Illyriska provinserna. Staden återges av Österrike 1813.
Under första världskriget som en frontlinje staden Villach till Italien 1915-1917 huvudkontor befäl av den 10 Armee. Armén.
Januari 1932, Villach till autonom stad med sina egna stadgar. Samtidigt Villach över funktionen som distrikt.
Under andra världskriget av allierade var 37 flygräder utförts mot Villach. Genom spridande av ca 42.500 bomber släpptes 85% av de skadade byggnaderna i staden.Räknas efter Villach Wiener Neustadt till de mest skadade städer i Österrike.
Var Villach Alpine staden 1997.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar