Sidor

söndag 5 april 2009

Balsamicofilé med tryffelkantareller.


Ingredienser:

Portioner:4
ca 600 g fläskfile.
2 vitlöksklyftor.
1 dl balsamvinäger.
3 msk flytande honungsmör eller olja att steka isalt, flingsalt, svartpeppar.


TRYFFELKANTARELLER:
200 g rimmat sidfläsk.
1 syrligt äpple.
200 g rensade kantareller.
2-3 tsk tryffelolja1 påse ruccola (ca 70 g).


Gör så här.
1. Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, 2 krm salt och 1 krm peppar, ca 3 minuter.
2. Sätt ugnen på 175°C. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Bryn runt om i panna i 1/2 msk smör eller olja. Salta, peppra och pensla på lite sås. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn 20–25 minuter tills innertemperaturen når ca 67°C.
3. Fintärna fläsk och äpple. Stek fläsk och kantareller knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpple, tryffelolja och rucola.
4. Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelkantarellerna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Servera med gratängen.(se recept "Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan")

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar