Sidor

lördag 4 april 2009

Björnen kan vara en grävling.

SUNDSVALL (ST) ST rapporterade igår om björnspår vid Sidsjöområdet. Men det kan röra sig om ett annat djur. – I min värld skulle det också kunna vara grävlingsspår, säger Lars Wiklund, naturbevakare på länsstyrelsen i Västernorrlands län. Lars Wiklund säger att det är sannolikt att det är björnspår, men att det inte går att avgöra om det verkligen är det på de läsarbilder som ST har tagit del av. Han menar att man hade behövt ha något att jämföra med för att se hur stora spåren är.
– Björnar har kolossalt stora spår. Man hade egentligen behövt ha en snusdosa eller något annat som man vet storleken på intill spåret, för att på så sätt få en uppfattning om vilken storlek det rör sig om.
På en av bilderna syns ett barr, och han drar därför slutsatsen att det förmodligen handlar om grävlingsspår.
Han är samtidigt kritisk till att ST har fått bekräftat att det handlar om björnspår.
– Jag anser att det är lite väl förhastade slutsatser. Men samtidigt är det svårt att säga något överhuvudtaget genom att bara se på en bild, säger Lars Wiklund.
Källa: http://st.nu/

1 kommentar:

  1. Grävlingen den varelsen har jag träffat på några gånger på mina gryningspromenader.en gång kom jag riktigt nära den,tills den fick syn på mig och vände om och försvann ur mitt synfält..på min väg in till stan har jag sett några efter vägen..påkörda.Sorgligt.kram

    SvaraRadera