Sidor

söndag 12 april 2009

Quorngryta med thaismak.


Ingredienser:
Portioner: 4.
6200 g zucchini.
1 morot.
1 liten purjolök.
1 paprika.
2 msk rapsolja.
2 tsk röd currypaste.
1 burk kokosmjölk (400 g)
2 msk konc grönsaksfond.
2 dl vatten2 msk asiatisk fisksås.
1 påse tinad grytbitar av quorn (300 g)
lite skuren gräslök till garnering.

Gör så här:
1. Skär zucchinin i små tärningar. Finstrimla morot och purjolök. Kärna ur och finhacka paprikan.
2. Hetta upp oljan i en stor panna. Fräs grönsakerna lätt. Rör i currypasten och häll på kokosmjölken samt fonden. Låt sjuda 5 minuter under lock.
3. Tillsätt vatten, fisksås och grytbitar och låt allt bli varmt. Garnera med gräslök och servera genast. Vildrisblandning, sambal oelek och inlagd mango passar bra till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar