Sidor

söndag 5 april 2009

Sötsur kinagryta.

Ingredienser:
4 Portioner:
3 dl ris.
1 gul lök.
2 morötter.
1 paprika.
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
ananasringar från 1 liten burk (227 g) + spadet.
1 påse, tinade, frysta quornbitar (300 g)
4 msk majsstärkelse (Maizena)
3 dl vatten2 msk soja.
2 msk vitvinsvinäger.
1 1/2 msk tomatpuré.
2 msk konc grönsaksfond.
1/2 tsk salt.
2 strimlade salladslökar.

Gör så här:
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och finhacka löken. Skala morötterna, halvera och skär i halvmånar. Kärna ur och skär paprikan i cm-stora bitar. Dela, kärna ur och skär chilifrukten i strimlor. Skär ananasringar i bitar, spara spadet.
3. Fräs lök och morötter i ca 3 minuter. Tillsätt 1 påse quornbitar, paprikan, chilin och ananasbitarna. Stek i ytterligare 3 minuter. Strö över majsstärkelse och rör om.
4. Häll på ananasspad, vatten, soja, vitvinsvinäger, tomatpuré, konc grönsaksfond och salt. Låt grytan småkoka i ca 10 minuter. Servera med riset och strimlade salladslökar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar