Sidor

torsdag 23 april 2009

Viltskavsgryta.

4 portioner:
ca 30 min.

Ingredienser:
1 pkt viltskav (400 g).
matfett till stekning.
1 hackad gul lök.
1 burk champinjoner, skivade (200 g).
1 tsk salt.
ca 10 krossade enbär.
ca 1 dl svampspad + vatten.
2 dl crème fraiche.
messmör.
svartpeppar.timjan.soja
Tillbehör:
potatismos.
sommargrönsaker.

Tillagning:
Låt skavet tina något och skär det tvärsöver i breda remsor. Bryn skavet i fettet i en stor stekpanna, peta isär bitarna under stekningen. Tag upp på tallrik. Fräs lök och svamp i pannan. Blanda i köttet, salta och lägg i enbären. Häll på spad och vatten och koka på svag värme några minuter. Tillsätt crème fraiche, hetta upp och smaka av med messmör, kryddor och soja.
gelé eller lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar