Sidor

onsdag 29 april 2009

Virginia Beach. (USA)

Virginia Beach i delstaten Virginia, USA, är en stor turistort som ligger vid Chesapeake Bays mynning.
Staden har 510 000 invånare och tillhör Norfolks storstadsområde med 1,4 miljoner invånare. Dess största inkomster kommer från turism och de många militära anläggningar som finns i området.
Virginia (äldre även Virginien) är en delstat i östra USA. Huvudstaden heter Richmond, men största stad är Virginia Beach. Virginia är en sydstat och hör till delstaterna som ingick i den s.k. Konfederationen under inbördeskriget på 1860-talet.

Norr om Virginia ligger delstaterna West Virginia och Maryland samt huvudstaden Washington, D.C. Till söder ligger delstaterna North Carolina och Tennessee, till väster ligger West Virginia och Kentucky, och mot öster ligger Atlanten.

Virginia är en av de ursprungliga 13 brittiska kolonier som ingick i USA, och bestod då av landområderna från dagens Virginia, West Virginia och Kentucky. Det var innan dess en engelsk koloni som döptes efter den ogifta drottningen av England, Elisabet I, som var jungfru, vilket är betydelsen av namnet "Virginia". Första staden hette Jamestown, efter kung Jakob I av England, och grundades 1607. Sammanlagt åtta av USA:s presidenter föddes i delstaten (George Washington, Thomas Jefferson, James Madison, James Monroe, William Henry Harrison, John Tyler, Zachary Taylor och Woodrow Wilson).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar