Sidor

fredag 22 maj 2009

Ångbräserad lammlägg med lime och orientaliska kryddor.

4 portioner:
2 gula lökar.
4 vitlöksklyftor.
2 msk olivolja.
4 lammlägg, à 250–300 g.
1–2 tsk salt.
1/2 röd chilifrukt, hackad.
1 krm av vardera ingefära, koriander, kummin, spiskummin, svartpeppar, kanel, gurkmeja, kardemumma och muskot.
saften av 1 lime.
1 dl vatten.
2 dl körsbärstomater, ca 150 g.

Gör så här:

Hacka och stek lök och vitlök i upphettad olivolja. Stek lammläggen i hög temperatur på alla sidor så att de får en fin stekyta i olivolja. Lägg den stekta löken och köttet i en kastrull. Tillsätt salt, chili, kryddor, limesaften och vatten, lägg på locket och låt köttet i svagt värme kokas i 1 ?–2 timmar. Köttet ångkokas i den korta buljongen och får smak av kryddor och lime och blir mycket mört. Någon kvart före avslutningen kan tomaterna tillsättas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar