Sidor

söndag 3 maj 2009

Aubergine- och zucchinilasagne.

Ingredienser.
Portioner: 4-
1 aubergine (ca 250 g)
1 zucchini (ca 300 g)
olivolja.
2 vitlöksklyftor, salt.
1 paket färska lasagneplattor (ca 200 g)
1 burk färdig tomatsås (500 g)
200 g färskost av philadelphiatyp.
1/2 dl riven ost.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna, stek hälften åt gången.
3. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt.
4. Skär eller klipp färska lasagneplattor i 7 cm breda bitar.
5. Varva 1 burk färdig tomatsås av pastasåstyp, de stekta grönsakerna, klickar av färskost av philadelphiatyp och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form (ca 18 x 27 cm). Börja och sluta med tomatsås. Strö över riven ost.
6. Ställ in i ugnen 15–20 minuter. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar