Sidor

måndag 18 maj 2009

Blomkålssoppa med spännande tillbehör.

IngredienserPortioner: 4.
1 purjolök (200 g).
4 potatisar (400 g).
1 blomkål (ca 800 g)
1 msk olja1 liter vatten.
2 grönsaksbuljongtärningar.
1 dl hasselnötter.
100 g ost.
Ev. marinerade kronärtskockor.

Gör så här:
1. Ansa och skär purjolök i tunna kivor.
2. Skala potatisarna. Skär potatisarna och blomkålen i skivor.
3. Fräs purjolöken i olja i en stor kastrull. Låt purjolöken bli lite glansig. Lägg i potatis, blomkål, 1 liter vatten och grönsaksbuljongtärningar. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka, 10–15 minuter.
4. Ta av från värmen. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med 1 tsk salt.
5. Hacka hasselnötter grovt. Riv ost grovt.
6. Servera soppan med hasselnötter, ost och ev några marinerade kronärtskockor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar