Sidor

söndag 17 maj 2009

Citrusinkokt lax.

Ingredienser för 20 port.

2 kg laxsida, filéad.
salt.peppar.
Buljong
3 l vatten.
3 st citron(er), saft och skal.
6 st fiskbuljongtärning(ar).
1 knippa dill.
1 tsk gurkmeja.

Tillagning:
1. Dela laxen på längden i tre delar och skär i 3x3 cm kuber. Lägg kuberna i en djup ugnsfast form, salta och peppra.

2. Koka upp buljongen med citronsaft, skal, hela dillkvistar och gurkmeja. Häll den heta buljongen över laxkuberna.

3. Täck formen med plastfolie och låt stå i 20 minuter. Ta bort dillen.

4. Lägg laxen i kylen tills den ska serveras.

Laxen går utmärkt att förbereda dagen innan.


Vin: Menetou-Salon Les Thureaux, 99:–, 2007, ¬Menetou-Salon, Frankrike, 5334.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar