Sidor

söndag 10 maj 2009

Förklarade och oförklarade bilder.

Mora 15/9 1952
Så här ser den ut - Sveriges enda ordentligt analyserade UFO-bild. Fotot togs nära midnatt den 15 september av Nils Frost. Fotografiet analyserades sedan av försvarsstaben, Saltsjöbadens observatorium, högspänningslaboratoriet i Uppsala samt professor Hannes Alfvén på KTH. Ingen kunde förklara vad bilden föreställde.











Marskär 9/8 1956Denna bild togs av stockholmskonstnären Kåre Kårevall i Stockholms skärgård. Kårevall skulle fotografera sin kamrats gäddfångst när ett lysande föremål lyfte från marken nära de båda männen. "Jag vände mig snabbt dit och hann ta ett kort innan det steg till väders och upplöstes", berättar han. Försvarsstaben föreslog att det var en lokal dimbank som lyft från marken.

Rättvik 17/11 1968När Olle Rydén i Rättvik var ute på promenad på Siljans is upptäckte han två kopparfärgade föremål som liknade ett par stora bildäck med längsgående räfflor. Rydén knäppte snabbt ett kort av dem. Först i februari lät han framkalla filmen och bilden hamnade på Dala-Demokratens förstasida.

1 kommentar:

  1. GOD morgon Det finns mycket som inte går att förklara Men det är inte mindre sant för det.Tittar in för att önska dig en Mysig Härlig
    NYTÄNDANDE & OMHÄNDERTAGANDE SOMMAR
    Vi "ses" KRAM

    SvaraRadera