Sidor

torsdag 28 maj 2009

Fotbollskaka.

Ingredienser: 24 bitar.
150 g smör.
2 st ägg.
3 dl strösocker.
2 tsk vaniljsocker.
2 msk kakao.
2 tsk bakpulver.
270 g vetemjöl.
1 tsk apelsinskal, rivet.
2 st apelsin, pressad saft.

Mörk chokladfrosting:
0,5 dl vispgrädde.
100 g mörk choklad.
1 dl florsocker.
3 msk kokosflingor.
0,5 msk kakao.
Ljus chokladfrosting:
0,5 dl vispgrädde.
100 g vit choklad.
1 dl florsocker.
3 msk kokosflingor.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål.Rör ner det i smeten. Tillsätt smör, apelsinskal och pressad saft.

3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 22x34 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.

4. Låt kakan svalna. Gör under tiden den ljusa och mörka frostingen till kakan på samma sätt.

5. Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar.Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.Blanda ner florsocker, rör tills sockret smält. Blanda kokos med kakao i en plastpåse och skaka den.

6. Bred ljus frosting över halva kakan, mörk på andra halvan.Strö vit kokos över den vita frostingen och mörk över den mörka chokladfrostingen. Skär kakan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar