Sidor

måndag 18 maj 2009

Frittatapasta med salami och chili.

IngredienserPortioner: 4.

250 g penne, skruvar eller liknande.
2 paprikor (à 200 g)
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 gul lök1 msk margarin.
150 g salami.
100 g ost.
1 dl svarta urkärnade oliver.
6 ägg.
1/2 tsk salt.
1/2 tsk svartpeppar.

Gör så här:
1. Koka penne, skruvar eller liknande enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär paprikor i 2–3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och hacka röd chilifrukt fint. Skala och finhacka gul lök.
Fräs grönsakerna i margarin i en stekpanna.
3. Skär salami i tärningar. Tillsätt salamin och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt pastan och rör om.
4. Riv ost.
Strö på ost och svarta urkärnade oliver.




5. Vispa ihop ägg, salt och svartpeppar i en bunke.




Häll äggen i pastan och rör med en trägaffel så att äggsmeten blir stekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar