Sidor

onsdag 6 maj 2009

Grillade köttfärsrullar med gurkraita.

Ingredienser:

Portioner: 4.
500 g köttfärs.
1 ägg.
2-3 msk vatten.
1 tsk salt.
1 krm chilipeppar.
1 tsk spiskummin.
1 tsk koriander.
1 tsk kardemumma.
1 msk olja.
1 gurka.
2 dl matlagningsyoghurt.
1/2 tsk salt1 krm peppar.
1-2 pressade vitlöksklyftor.
1 msk bruna senapsfrön.
3 dl vatten.
3 dl couscous.

Gör så här:
Blanda färsen smidig med ägget och vatten. Krydda med salt, chilipeppar och gärna spiskummin, koriander och kardemumma. Dela färsen i 8 bitar. Forma varje bit till en avlång rulle direkt på små grillspett. Pensla spetten med olja och grilla dem runt om ca 8 minuter på utegrill, i grillpanna eller i ugn. Skölj och skär gurkan i ytterst små tärningar. Blanda gurkan med matyoghurten och smaka av med salt, peppar och gärna pressade vitlöksklyftor och bruna senapsfrön. Koka upp vatten. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 minuter.Servera köttfärsrullarna med raitan och couscous, bröd samt en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar