Sidor

torsdag 21 maj 2009

Italiensk penne med tomat-och olivsås.



Ingredienser:
Portioner: 4.
2 röda lökar.
2 vitlöksklyftor.
2 msk olivolja.
1 msk tomatpuré.
2 dl vatten.
500 g krossade tomater.
2 grönsaksbuljongtärningar.
200 g haricots verts.
2 msk mixade oliver.
2 msk kapris.
4 portioner penne pasta

Tillagningstid: Över 20 min.
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i olivolja, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med i en halv minut. Rör ner vatten, krossade tomater och smula ner grönsaksbuljongtärningar. Låt det koka sakta i 15 minuter.
2. Tillsätt haricots verts, mixade oliver och kapris. Koka i 3 - 4 minuter.
3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
4. Servera med tomatsåsen med pasta, riven parmesan och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar