Sidor

måndag 4 maj 2009

Karré med lök och dragon.

Ingredienser:
Portioner: 4.
ca 1 kg potatis.
3 gula lökar.
ca 450 g fläskkarré (benfri)
1 msk smör.
1 tsk torkad dragon.
3 dl vispgrädde.
1 1/2 msk konc kycklingfond.
300 g frysta haricots verts.


Gör så här:
1. Skala och koka potatisen.
2. Skala, halvera och skiva lökaen tunt. Skär fläskkarréni lillfingerstora strimlor.
3. Fräs löken i smör i 5–6 minuter. Tillsätt torkad dragon, vispgrädde och konc kycklingfond, rör om.
4. Lägg i fläskkarrén och låt koka 7–8 minuter.
5. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
6. Häll av potatisen och pressa genom en potatispress. Servera fläskkarrén med pressad potatis och haricots verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar