Sidor

måndag 18 maj 2009

Kryddig basmatisallad med mango.



Ingredienser.
Portioner: 4.
125 g salladslök.
1 gurka.
1 burk mango slices, 426 g.
1/2 dl kokosflingor1 kruka krispsallad.
4 portioner basmatiris.
2 tsk gurkmeja.
1 tsk krossad kardemumma.
5 kryddnejlikor.

Tillagningstid:
Över 20 min.
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här.
1. Skölj, ansa och strimla salladslöken. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i sneda skivor.
2. Låt mangon rinna av. rosta kokosflingorna ljus bruna i en torr varm stekpanna. Skölj och plocka salladen i mindre bitar, låt den rinna av.
3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med gurkmeja, kardemumma och kryddnejlikor. Häll upp riset på ett stort uppläggningsfat och låt det svalna något. Blanda i salladslök, gurka och kokos. Lägg på mango och salladen.
4. Servera basmatisalladen med grillad fläskkarré, naanbröd och matyoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar