Sidor

tisdag 5 maj 2009

Kycklinggryta.

Ingredienser:
Portioner: 4.
3 dl basmatiris.
1 gul lök.
1 vitlöksklyfta.
1 vitkål (300 g)
1-2 msk curry.
500 g frysta, tinade kycklinglårfiléer.
1 förpackning krossade tomater (500 g)
1 1/2 msk konc kycklingfond + 2 dl vatten.
1 syrligt äpple.
1/2 dl mandelspån.


Gör så här:
1. Koka basmatiriset enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och hacka lök och vitlöksklyfta fint. Strimla vitkål. Skär frysta, tinade kycklinglårfiléer i ca 2 cm breda strimlor.
3. Fräs curry försiktigt i smör i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt lök, vitlök och vitkål, fräs 3–4 minuter.
4. Häll i krossade tomater, konc kycklingfond + vatten och kycklingstrimlor. Låt koka ca 10 minuter.
5. Kärna ur och skär äpplet i cm-stora bitar. Tillsätt äpplet när ca 3 minuter återstår. Smaka av med salt och peppar. Strö mandelspån över grytan och servera med ris.

1 kommentar:

  1. Tack för receptet.
    Kan jag behöva om mikron pajar :p

    SvaraRadera