Sidor

lördag 23 maj 2009

Kycklinglårfilé med sesamglaze.

8 portioner:
1 dl soja
2 tsk vitvinsvinäger.
2 tsk sesamolja.
4 msk sweet chili-sås.
2 msk sesamfrön.
1 dl farinsocker.
16 kycklinglårfiléer.
salt.
svartpeppar.



Gör så här:


Blanda ingredienserna till glazen i en kastrull. Sjud på svag värme till en simmig konsistens och låt svalna. Detta tar kanske cirka 10 minuter. Vik ut kycklinglårfilébitarna. Salta och peppra och lägg dem på grillen. Grilla 2–3 minuter på vardera sidan. Pensla med glaze och grilla ytterligare någon minut, akta så att det inte blir bränt. Lägg upp filéerna på ett fat och pensla på lite mer glaze om du vill. Garnera med chiliringar och koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar