Sidor

fredag 29 maj 2009

Mild Tegnérsill.

Ingredienser:
Portioner: 4.
4 hela filéer matjessillmjölk.
2 dl crème fraiche.
3 msk chilisåssalt och pepparGarnering.
4 äggpurjolök (vita delen).1-2 tomater.

Gör så här:
1. Låt sillen rinna av och lägg den i mjölk som täcker sillen i ca 30 minuter.
2. Blanda crème fraiche, chilisås, salt och peppar.
3. Koka äggen. (För ägg med krämig gula, lägg äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter).
Skölj och ansa purjolöken, strimla det vita fint. Skär tomaterna i halvor och gröp ur kärnhuset, strimla tomatköttet.
4. Ta upp sillen och torka av den. Lägg den på ett uppläggningsfat. Häll över såsen och garnera med ägg, purjo och tomater.
5. Servera sillen till nykokt färskpotatis så är lunchen klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar