Sidor

söndag 31 maj 2009

Motorcykeldag med rekord - igen.

En mäktig syn mötte alla dem som kantade färdvägen där 819 motorcyklar åkte i kortege från Timrå till Sundsvall på lördagen.
Och en mäktig känsla var det för alla dem som satt på hojarna.
Det mullrar och dånar när kortegen ger sig av från Timrå och E-on arena. I samlad tropp körs E4 söderut mot Sundsvall och gågatan. Väl framme är det dags att parkera sina ögonstenar att beundras av alla andra.
Många har varit med i flera år, andra har just gjort premiär.Det visade sig vara en riktig höjdare.
– Jag vet inte vad jag ska säga... det är en jävulsk upplevelse. Jag ska vara med igen nästa år. Körningen. Friheten. Bara känslan av att dra iväg... känslan när det brummar överallt omkring en,
– Det här är en stor dag, jag har varit på mc-träffar och det är roligt. Gemenskapen är viktig och det är många i vår ålder som har cyklar. Mc-dagen är speciell, det är en märklig känsla att se hela havet, att kolla runt på alla cyklarna, tillägger Lotta Nykvist.
Årets mål var att bräcka förra årets 648 hojar, förhoppningen var att spräcka 700-sträcket. Något som alltså lyckades med god marginal.
– Det är mäktigt med 900 hojar, det är kortegen som drar den här dagen. Sen är jag motorcykelintresserad så det är kul att titta på andras också,
Han flanerar längs den motorcykelkantade gågatan och beskriver känslan av att glida fram omgiven av gelikar som en alldeles särskild upplevelse.
– Man kan njuta av att köra och vinka åt folk som står på sidan, en j-kla känsla. Och det är bättre nu när man åker från Timrå istället för Gärde. Det enda dumma är att det är 365 dagar till nästa gång,På en av parkbänkarna längs Storgatan har en läderklädd trio från Härnösand slagit sig ner.
– Det är många helgåkare här, de skiljer sig lite från oss. Vi lever mc och träffar folk i hela landet och utomlands, allt kretsar kring mc,
Att glida fram på två hjul är något alldeles extra.
– Farten är tjusningen,
– Alla goda flugor man får spotta ut,
Livet med motorcykel handlar mycket om kamratskapen och att få träffa likasinnade, sen ingår en del mekande också - på vintern.
Dagens jättelika kortege var en ny upplevelse för Härnösandsgänget.
– Om det är fint väder gör vi om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar