Sidor

lördag 9 maj 2009

Olivfylld kyckling på spett.

25 min + 12 min på grillen. En lätt rätt på alla sätt som kan drygas ut med kokt eller rostad.
Ingredienser:

4 portioner.
900 g kycklinglårfiléer.
16 st gröna oliver, sardellfyllda,
2 msk rapsolja.
1 tsk salt.

1 krm cayennepeppar.
2 msk apelsin, pressad.

1 msk olivolja.
1 st vitlöksklyfta.
1 tsk flingsalt.
100 g rucolasallad.


Gör så här:

1. Putsa och skär varje lårfilé mitt itu på längden. Trä upp kycklingen växelvis med oliverna på 4 grillspett. Blanda oljan med salt och peppar. Pensla spetten med oljan.

2. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugn ca 12 min runt om. Blanda apelsinsaften med olivolja och pressad vitlök. Pensla de nygrillade spetten med blandningen.

3. Sallad: Rosta mandelspånen i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp och låt svalna på ett fat. Ansa och finstrimla fänkålen. Kärna ur och fintärna paprikorna. Ansa och strimla salladslöken. Blanda olivolja, citronsaft och flingsalt i en skål. Vänd ner grönsakerna och rucolan. Strö över mandelspånen.

4. Servera kycklingspetten med sallad och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar