Sidor

söndag 24 maj 2009

Öppen omelett med parmaskinka och zucchini.

8 portioner:
1/2 zucchini, 150-200 g.
1 msk olivolja.
1 vitlöksklyfta, hackad.
6 ägg.
1 dl matlagningsgrädde.
1/2 tsk salt.
nymalen svartpeppar.
smör till stekning.
80 g parmaskinka i tunna skivor.
1 bit parmesanost.
strimlad bladpersilja.

Gör så här.
Skiva zucchinin tunt med en mandolin eller en osthyvel. Fräs den i en stekpanna med olivoljan och vitlöken utan att den får färg i 3–4 minuter, salta och peppra. Knäck äggen i en bunke. Vispa samman dem med grädden, salt och peppar med hjälp av en trägaffel. Stek en krämig omelett i en teflonpanna. Lägg på parmaskinka, zucchini och hyvla över lite parmesan. Strö över bladpersilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar