Sidor

måndag 11 maj 2009

Pasta med skinksås.

2 portioner.
Du behöver:
2 portioner pasta, t.ex. skruvar.

Skinksås:
2 ½ msk vetemjöl.
ca 4 dl mjölk.
1-3 msk grädde eller margarin.
1 tsk salt.
½ krm malen vitpeppar.
2 st, ca 1 cm tjocka skivor kassler eller rökt skinka.



Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Skär kassler i tärningar.
Skinksås: Vispa ut vetemjölet med lite av mjölken och vispa i resten av mjölken. Tillsätt grädde eller margarin. Sätt på plattan och koka upp under omrörning. Låt koka ett par minuter.
Tillsätt kasslertärningarna och låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg pastan på tallrikar och häll skinksåsen över. Servera med t.ex. kokt broccoli eller en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar