Sidor

tisdag 26 maj 2009

Primör- och kasslersallad.

Ingredienser:
Portioner: 4.
600 g kassler
4 tomater.
1 schalottenlök eller 4 salladslökar.
1-2 vitlöksklyftor.
1 nektarin1 lime.
2 msk olivolja.
1/2 msk rödvinsvinäger.
1 msk farinsocker eller vanligt strösockersalt och peppar.
8 knippmorötter.
8 färska lökar.
1/2 blomkålshuvud.
8 sparrisar.

Gör så här:
1. Tänd grillen.
2. Skär kasslern i 1 cm tjocka skivor.
3. Skölj tomaterna, halvera och gröp ur kärnorna. Skala och finhacka löken och vitlöken. Tärna tomatköttet och nektarinen smått. Riv skalet från limen.
4. Blanda tomat och lök med olivolja, vinäger, limeskal och socker. Smaksätt med salt och peppar.
5. Skär blasten av morötterna och koka dem i ca 8 minuter i saltat vatten. Koka lök och blomkålsbuketter i saltat vatten i 4–5 minuter. Bryt av den nedre delen av sparrisen och koka topparna i saltat vatten i ca 2 minuter.
6. Grilla kasslern 1–2 minuter på varje sida.
7. Servera kasslern tillsammans med primörer och salsan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar