Sidor

onsdag 6 maj 2009

Rostbiff i marinad med färska örter.

Ingredienser:

Portioner: 10.
1 1/2 kg rostbiff.
1 tsk salt.
2 krm mellanmalen svartpeppar.

Marinad:
1 dl kinesisk soja.
1 1/2 dl balsamvinäger.
3 msk flytande honung.
2-3 vitlöksklyftor hackade.
1 tsk mellanmalen svartpeppar.
1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano.
1 burk cocktailkapris.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59° C. Det tar 11/2 –2 timmar.
3. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
4. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
5. Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden. Garnera med cocktailkapris.
6. Servera med ugnsrostade marinerade grönsaker,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar