Sidor

onsdag 20 maj 2009

Sojamarinerad kotlettrad med picklade grönsaker.

IngredienserPortioner: 4.
2 vitlöksklyftor.
1 dl japansk soja.
1/2 dl rapsolja.
2 msk sesamfrö.
1 msk flytande honung.
600 g tunnskivad kotlett, benfri.
1 röd chili.
1 dl ättiksprit.
2 dl socker.
1 1/2 dl vatten.
3 msk riven ingefära.
1 gurka.
1 silverlök.
1 litet blomkålshuvud.

Tillagningstid:
Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här:
1. Skala och riv vitlöken, blanda den med soja, rapsolja, sesamfrö och honung, rör om.
2. Lägg köttskivorna i marinaden.
3. Dela och kärna ur chilin. Koka upp ättikssprit, socker, vatten, ingefära och chili.
4. Skala, dela och kärna ur gurkan, skär den i sneda skivor. Skala och skär löken i små klyftor. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Lägg grönsakerna i den varma ingefärslagen.
5. Stek eller grilla köttet ca 1 minut på varje sida.
6. Servera köttet med jasminris, pickles och sweet mango sauce (finns färdig på flaska).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar