Sidor

söndag 17 maj 2009

Sufflé à la Norge.

Ingredienser 6 portioner
4 msk smör.
4 msk vetemjöl
3,5 dl mjölk, (3 % fett)
0,8 tsk salt
socker
6 st ägg
400 g riven ost, (gärna norsk Jarlsberg)
Bärsås:
100 g jordgubbar, körsbär eller hallon
0,5 dl florsocker
Garnering:
2 dl färska bär
1 dl örter, mynta eller basilika.

Gör så här
1 Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör i mjöl. Späd ut med mjölk och rör runt till dess att smeten är jämn och tjock.
2 Låt den rivna osten smälta i smeten. Låt smeten svalna och rör i äggulorna. Smaka av med salt och socker.
3 Vispa äggvitorna för hand till ett skum (du ska kunna vända på bunken utan att det ramlar ur) och vänd försiktigt ner dem i smeten. Fördela blandningen i välsmorda formar.
4 Grädda suffléerna i 175 grader i 25 minuter.
5 Servera suffléerna med färska bär och bärsås (bär och socker)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar