Sidor

fredag 15 maj 2009

Sydfranska grönsaker med fisk och citron.

IngredienserPortioner: 4.
1 gul paprika.
1 röd paprika.
1 fänkål.
2 vitlöksklyftor.
1 rödlök.
3 tomater.
1 msk olivolja.
1 tsk timjan.
salt och peppar.
600 g stillahavsflundra eller hokifilé (tinad)
1 citron.
2 dl lätt crème fraiche3 msk frysta örter ex. persilja, basilika, gräslök

Tillagningstid: Över 20 min.
Svårighetsgrad: Medel.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Dela och kärna ur paprikorna. Ansa och ta bort rotstocken på fänkålen. Skala vitlök och lök, finhacka vitlöken och skär paprikorna, fänkålen och löken i 2 cm stora bitar. Tärna tomaterna grovt.
3. Stek grönsakerna sakta 5-10 minuter i olivolja, strö på timjan. Tillsätt tomattärningarna och koka sakta i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Vik flundrafiléerna dubbla och lägg dem i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Lägg på grönsakerna och sätt formen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
5. Riv av det gula skalet från citronen, blanda med crème fraiche och frysta örter, smaksätt med salt och peppar.
6. Servera fisk och grönsaker med citron crème fraiche och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar