Sidor

tisdag 23 juni 2009

Burgers med klyftisar och bluecheesesås.

IngredienserPortioner: 4.
600 g potatis.
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin
50 g ädelost
1 dl matyoghurt (10%)
2 msk majonnäs
1/2 msk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 isbergssalladshuvud (ca 150 g)
2 mogna päron
1 paket färska hamburgare (ca 450 g)
1 msk olja.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225?C.
2. Skär potatis med skal i klyftor. Lägg i en ugnssäker form.
3. Ringla över olivolja. Krydda med flingsalt, svartpeppar och torkad rosmarin. Blanda och tillaga i ugnen 25–30 minuter. Rör om efter halva tiden.
4. Gaffelmosa ädelost. Tillsätt matyoghurt, majonnäs och flytande honung. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Bryt isbergssalladshuvud i grova bitar. Dela, kärna ur och skär päron i tunna klyftor.
6. Stek färska hamburgare i olja ca 3 minuter på varje sida. Servera med sallad, päron, sås och klyftpotatis.
Bengt-Livethrdaskola.Blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar