Sidor

fredag 5 juni 2009

Citrondricka med mynta.

Ingredienser
2 liter.
4 st citroner, stora.
1,2 l strösocker.
30 g citronsyra.
1 st mynta, kruka, färsk.
1 l vatten.



Saften håller sig i ca 6 veckor.

Späd 1 del saft med 4 delar vatten och servera med is i höga glas.
Gör så här:
1. Tvätta citronerna noga. Skala dem tunt med en potatisskalare utan att få med det vita.


2. Varva socker, citronskal och citronsyra i en skål. Pressa över citronsaften och lägg även i citronköttet. Plocka av myntabladen och lägg dem i skålen. Koka upp vattnet och häll det över. Rör tills sockret smälter. Täck över och ställ svalt 1 dygn.


3. Sila saften genom silduk. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Tillslut och förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar