Sidor

tisdag 16 juni 2009

Enkla lammbullar med kryddig kålsallad.

Här är en variant av den amerikanska krämiga kålsalladen, coleslaw. Den här är kryddigare och har smak från Asien.
Ingredienser:4 portioner.

Sallad:

250 g kål, gärna olika sorter, t ex salladskål, fär
0,5 st paprika, liten, röd
1 st morot, liten
1 msk koriander, hackad
0,5 tsk salt
1 krm peppar, nymald
1 msk sesamfrön, rostade
Dressing:
1 dl lättmajonnäs
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger, +1 msk mirin eller 2 msk sushivinäger
1 msk ingefära, finriven
Lammbullar:
500 g lammfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk salladslök, finskuren
1 msk olivolja
Servering:
sesamfrön, rostade,bröd, grovt.


Gör så här:
1. Ansa och finstrimla kål och paprika. Skala och grovstrimla moroten.


2. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en bunke. Vändner kål, paprika, morot och koriander. Smaka av med salt och peppar. Garnera med sesamfrön.


3. Blanda färsen med salt, peppar och salladslök. Forma den till 12 små biffar på vattensköljt skärbräde. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem ca 3 minuter på varje sida.


4. Servera biffarna med kålsallad och grovt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar