Sidor

måndag 15 juni 2009

Kräftsallad.

INGREDIENSER
Antal portioner 4.

400,0 gram Kräftstjärtar (burk)
4,0 styck Ägg
150,0 gram Bacon
12,0 styck Cocktailtomater
8,0 styck Grön sparris (burk)
1,0 Grönsallad huvud
2,0 styck Lime (el. citron)
Örtsalt

TILLAGNING
Hårdkoka äggen i cirka 8 min och lägg dem att svalna i kallt vatten.
Häll bort spadet från kräftstjärtarna.
Stek bacon knaprigt i panna på medelhög värme i ca 5 min (alt. stek i micro).Lägg att rinna av på hushållspapper.
Riv sallad och lägg upp på tallrik. Klipp baconbitar över salladen.Skala ägg och halvera. Lägg på.Lägg på sparris, tomat och kräftstjärtar.Skär lime i klyftor och lägg på tallriken.Pressa även lite lime över salladen.Strö över örtsalt, eller servera den till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar