Sidor

torsdag 11 juni 2009

Marinerad lammfilé Pernod Ricard.

Ingredienser
Antal portioner 4.
400,0 gram Lammytterfilé.
100,0 gram Svamp (ostronskivling) .
1,0 kvist Timjan (backtimjan).
0,8 kilo Potatis .

Marinad:
2,0 msk Enbär .
15,0 cl Anissprit.
t.ex. Pernod el. Ricard.
4,0 msk Olivolja.
Salt & svartpeppar.

Sås:
3,0 st små Schalottenlök.

1,5 dl Vitt vin (torrt).

7,0 cl Anissprit

100,0 gram Smör (kallt)

Tillagning:
Marinera:


Krossa enbär. Lägg filéerna i en plastpåse tillsammans med enbär, olja och anissprit. Salta lätt och peppra. Låt stå i rumstemperatur 3-4 timmar.
Potatis:



Skala och koka i lättsaltat vatten. Serveras dem hela eller pressade.Sätt ugnen på 180°C.
Sås:



Finhacka lök. Fräs den i smör på medelvärme ca 5 min tills den blir mjuk. Häll på vin och anissprit och koka i cirka 5 min. Rör ner klickvis kallt smör.
Svamp:



Skiva och fräs den i smör på medelvärme i ca 4 min. Ta ur svampen.
Lamm:



Höj temperaturen till medelhög värme och bryn lammfiléerna ca 1 min på var sida. Sätt in i ugnen i 6 minuter. Låt köttet vila i cirka 10 minuter.
Kommentar:
Har man ont om tid kan marineringen hoppas över och burkpotatis väljas, som på bilden. Då kan rätten lagas på 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar