Sidor

onsdag 17 juni 2009

Mexikanska kycklingwraps.

Ingredienser: 6 wraps
450 g kycklingfiléer
1 st lime, saft från
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st spansk peppar, urkärnad och finhackad
1 msk olja eller smör, till stekning
1 dl hönsbuljongtärning
Salsa:
2 st avokador
2 st tomater
1 st röd lök
1 st lime, saft från
2 msk majsolja
2 msk färsk koriander, hackad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering:
6 st tortillas, ca 25 cm i diameter
100 g romansallad, strimlad.

Lime och chili står för kryddningen i wrapsen, som kan ätas både varma hemma och kalla på utflykten.
Gör så här:
1. Skär kycklingfilén i ca 2 cm strimlor. Pressa över saften från lime, rör om och låt marinera en stund.


2. Salsa: Skär avokado och tomat i sockerbitsstora tärningar, finhacka rödlöken. Blanda alla ingredienser till salsan.


3. Torka av kycklingstrimlorna lätt, och stek dem på medelvärme helt igenom tillsammans med vitlök och spansk peppar. Ta upp och lägg i skål.


4. Koka ur stekpannan med buljongen och häll över kycklingen.Låt svalna.


5. Servering: Lägg kyckling, salsa och sallad på tortillas och vik ihop till wraps.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar